Címvédés és második hely a XIII. Szilády kupán

sziladykupa20 1A lányok megvédték bajnoki címüket, a fiúk ezüstéremmel zártak a XIII. Szilády Kupán.

A lányok mezőnyében két csapatot is indítottunk. A II. Rákóczi csoportelsőként jutott be a legjobb négy közé. Az elődöntőben 4-0-ra nyertek, majd jöhetett a finálé a házigazdák ellen. A végig kiélezett mérkőzésen mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, de a kapusok fantasztikus teljesítményének köszönhetően 0-0-val zárult a döntő. A büntetőpárbajban a Tekós lányok koncentráltak jobban, így zsinórban másodszor nyerték meg a Szilády Kupát.
A Tekó Fakó a pótselejtezőig jutott és végül ötödik helyen zárt.

 

sziladykupa20 4sziladykupa20 3

A fiúk parádéztak a csoportmeccsek során. Mind a négy mérkőzésüket megnyerték és 21-0-ás gólkülönbséggel lettek elődöntősök. Ott a lengyel Nowy Sacz csapatával találkoztak és akárcsak a csoportban, ezúttal is a mieink nyertek.
A döntőben itt is Tekó-Szilády párharcra került sor. Igazi örökrangadót vívtak a csapatok, helyzetekkel, kiállításokkal, kapusbravúrokkal. A Tekó a második félidőben vezetést szerzett, ám a házigazdák néhány perc múlva egyenlítettek. A hosszabbításban nem született gól, így büntetőkre került sor. Az első két páros nem hibázott, ám a harmadik körben a Tekós hatos kimaradt, ezzel a Szilády lett a kupagyőztes.

sziladykupa20 2sziladykupa20 1

Az egyéni díjaknál több Tekós játékos is elismerésben részesült.
A lányoknál Barta Viktória lett a gólkirálynő és a legjobb halasi játékos is, míg Léder Vanda bekerült a tornaválogatottba.
A fiúknál Faddi Dávid és Tóth Péter került az All-Star csapatba.

Folytatás három hét múlva a 47. Rákóczi Kupán!

sziladykupa20 5

Szöveg: Dávid Géza, fotók: halasmedia.hu, facebook.com/szilady

Please publish modules in offcanvas position.