Érmekkel búcsúztak focistáink a 2019-es évtől

evvegifoci19 1Az elmúlt hetekben több rangos tornáról is érmekkel tértek haza labdarúgóink.

Lány focistáink az előző tanévben magasra tették maguknak a mércét, ám úgy tűnik a sikeréhség idén sem csillapodott. December 10-én a dunaújvárosi Centrum Kupa első fordulójára a szuperkupa védőjeként érkezett a csapat. A csoportkörből két magabiztos győzelemmel és egy döntetlennel jutottak tovább. Az elődöntőben 1-0-ra sikerült nyerni, majd a döntőben 0-0-t követően büntetőkkel nyert a csapat, amely az öt lejátszott mérkőzésen egyetlen gólt sem kapott. Kenderesi Kírát a torna-, míg Léder Vandát a döntő legjobb játékosának választotta a zsűri. A tornagyőzelemmel a lányok közel kerültek ahhoz, hogy tavasszal újra a szuperkupáért játsszanak, bár ehhez még kell egy jó szereplés a második fordulóban is.

evvegifoci19 3

evvegifoci19 6

December 13-án a Dékáni Kupán fiú csapatunk lépett pályára. Sajnos a csoportmérkőzések során ezúttal nem jött ki a lépés. A helyosztókon végül a hetedik helyet sikerült megszerezni.

December 15-én a fiúk és a lányok is érdekeltek voltak a kecskeméti Patrocínium Kupán. A lányok két csapatot is neveztek. A címvédő II. Rákóczi száz százalékos teljesítménnyel zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a kecskeméti tornát, míg a Tekó Fakó fiataljai remek játékkal a bronzérmet szerezték meg. A fiúk a csoportkörben hibátlanul teljesítettek, az elődöntőben viszont sajnos a Constantium megállította a mieinket. A bronzmérkőzést a házigazdák ellen vívták a Tekósok és magabiztos győzelmet arattak. A lányoknál Barta Viktória a legjobb játékosnak, a fiúknál Faddi Dávid a legjobb kapusnak járó különdíjat vihette haza.

evvegifoci19 2evvegifoci19 4

Az újévben sem kell majd sokat várnunk az első mérkőzésekre. A lányok címvédőként szerepelnek majd a Szilády Kupán, míg a fiúk ugyanezen a tornán végezhetik el a végső simításokat a csapatépítésben a közelgő 47. Rákóczi Kupa előtt.

Dávid Géza

evvegifoci19 5

Please publish modules in offcanvas position.