Tanévzáró értekezlet és díjátadás

evzaroertekezlet19 7A pedagógusok számára június végén a tanévzáró értekezlettel fejeződik be a tanév, ahol többek között az elmúlt tanév szakmai értékelése is megtörténik. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban hagyományosan ilyenkor kerül átadásra a „Rákóczi-díj” és a „A nevelő-oktató munka támogatásáért díj”.

A Rákóczi-díjat a nevelő-oktató munkában kiemelkedő eredményeket elérő és az iskola céljait hatékonyan támogató pedagógus kaphatja. A 2018-2019-es tanévben Sós Erika részesült ebben az elismerésben, aki 2003 óta iskolánk pedagógusa. Ellátja el az ifjúságvédelmi munkát, állandó szervezője az iskolai egészségnapoknak, tankönyvfelelősként vállán nyugszik az iskolai tankönyvellátás gyakran bonyodalmas adminisztrációja. Munkáját dicsérik az iskolai rendezvényeken, ünnepségeken helyt álló énekesei, énekkarosai, állandó szervezője, betanítója az iskolai szentmisék egyházi énekes és zenés műsorszámainak. A diákok javaslata alapján 2006-ban Pro Iuventute-díjban részesült.

evzaroertekezlet19 12

A nevelő-oktató munka támogatásáért díjat az a személy kaphatja, aki huzamosabb időn keresztül szolgálta, segítette a nevelő-oktató munkát. Ebben az elismerésben Dávid Géza részesült, aki nem tudott részt venni az eseményen, így kitüntetését korábban átvette. Géza hivatalos kapcsolatba az iskolával először 2001-ben került, amikor beiratkozott az akkori informatikai osztályba. 10 évvel később pályakezdő agrárszakmai tanárként tért vissza a Tekóba. Szakmai munkája mellett igen nagy lelkesedéssel fordult mindig is a tekós labdarúgósport irányába. 2006-tól Tekó Terminátors néven lelkes szurkolói csapatot toborozott és működtetett, részt vett a 35, 40., 45. Rákóczi Kupákra készült emlékkönyvek megírásában. 2012-ben indította útjára a Kötény Kupa nevű lány focitornát, ötlete alapján szólítjuk az iskola műfüves grundjára 2013-tól minden évben az általános iskolák ügyes labdarúgóit az Ingenium Kupán. 2016-tól iskolánk a házigazdája a halasi középiskolásoknak hirdetett Meglepetés–vegyes Kupának, 2012-ben lelkes kezdeményezésének eredményeként útjára indult az I. Tekó Horgászkupa. 2014-től 3 évig, távozásáig, műszaki vezetői feladatokat látott el. A vezetői évei alatt a Rákóczi Kupa egyik fő szervezőjévé vált.

2017-ben elhagyta a tanári pályát, de nem hagyta el az iskolát, nem hagyta el a tekós labdarúgást sem. A mindenkori kupaszervezésben az egyik legnagyobb segítsége maradt a mai napig az intézménynek.

Második éve kap megbízást az iskolai leány labdarúgócsapat edzői feladataira, akikkel e tanévben minden eddigi rekordját megdöntötte. Városi, megyei és országos versenyeken csak dobogón végeztek a lányok. 8 arany-, 2 ezüst-, 5 bronzéremmel csillogtatták tovább az iskola fényét.

dg19 8

Ezen az eseményen egyéb kitüntetésben részesült pedagógusokat is köszöntöttek, Patocskainé Anda Gabriellát, aki Pro Iuventute-díjban részesült, Szabó Juliannát, aki Kiskunhalas Város Közneveléséért Díjban részesült és Hegedűsné Solymosi Ildikót, aki a Római Katolkus Főplébánia által alapított "Az év pedagógusa" díjat kapott.

evzaroertekezlet19 41

Please publish modules in offcanvas position.