Céglátogatás a Merkbau Kft-nél

logisztikamerkbau19 2A kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium logisztikus szakmacsoport 13. évfolyamának tanulói lehetőséget kaptunk egy rövid látogatásra a Merkbau Kft-nél.

Betekintést nyerhettünk a cég történetébe, illetve a cégcsoport vállalkozásait, feladatait, elhelyezkedésüket ismerhettük meg. Az 1990. évi alapítás óta hatalmassá nőtt vállalkozásnak a mai napig Kiskunhalas szolgál központjául, magyar tulajdonos-alapítókkal. Mindamellett, hogy Magyarországon működnek, külföldön is jelen vannak, hiszen több partner vállalattal állnak kapcsolatban. logisztikamerkbau19 1
Fő profiljuk szerint az építőipar területére koncentrálnak. Szolgáltatásaik között található: az építőipari kivitelezés, az építőipari gépbérlés, fa felületetek láng- és gombamentesítése, lakatos - és asztalosipari tevékenységek illetve betonacél előre gyártása is. Mindemellett azonban a kereskedelmi tevékenység gyors ütemű fejlődése figyelhető meg. Az Új-Ház Centrum kiemelkedő partnereként több városban működtetnek nyereséges építőanyag-kereskedést. Ebből látható, hogy a cégük sokrétű.
Jelenleg 500 fő körül van a dolgozói létszámuk, kiemelt célkitűzésük, hogy alkalmazottaikat megtartsák és tovább képezzék. Folyamatosan bővítik vállalatuk dolgozóinak létszámát, hiszen a jó munkaerőre állandó szükség van, nem probléma számukra a pályakezdők betanítása sem.
logisztikamerkbau19 3Alkalmunk volt megtekinteni a kereskedésüket, ahol szerszámokat is árusítanak. Ezt követően a fűtött raktárukban a komissiózó teret mutatták be, itt a logisztikai folyamatokat ismertük meg.
Bőséges információval szolgáltak mind a szervezet működéséről, mind a logisztikai szakmáról. Általuk elsajátíthattuk azt a gyakorlati tudást, melyet gyarapítani és felhasználni is képesek leszünk.
Hálásak vagyunk, hogy időt szakítottak ránk és köszönjük a lehetőséget is, hogy az összefüggő nyári szakmai gyakorlatunkat többen ennél a kimagasló szakmai minőséget mutató cégnél végezhetjük majd!

13.d logisztikus osztályos

logisztikamerkbau19 4logisztikamerkbau19 7logisztikamerkbau19 5

Please publish modules in offcanvas position.