Bronzérem a Katolikus Iskolák Országos Bajnokságán!

kids19 12Lány csapatunk remek eredménnyel zárta a sikerekben gazdag idényt.

Június első hétvégéjén Budapest volt a házigazdája a Katolikus Iskolák Országos Bajnokságának, más néven a KIDS Kupának. A Tekó lány csapata immár harmadik éve vett részt a küzdelmekben. A 2017-es hatodik és a 2018-as ötödik hely után egy eredményekben gazdag tanév végén egyértelműen az éremszerzés volt a cél fővárosi tornán.kids19 2

A csapat számára egy kirándulással indult a hétvége. A korábban a dunaújvárosi Centrum Kupa megnyerésért járó fődíj ugyanis egy stadiontúra volt a felcsúti Pancho Arénában. Budapestre menet ez volt az első állomáshely. A közel kétórás program során a csapat megismerhette a Puskás Akadémia felépítését és működését, megcsodálhattuk Puskás Ferenc egyedülálló életútját és ereklyéit, köztük világbajnoki ezüstérmét és olimpiai aranyérmét.

A KIDS Kupa labdajátékaiban 3 korcsoportban több száz fiatal sportoló küzdött meg bajnoki címekért. A lány labdarúgóknál összesen 9 iskola képviselte magát, köztük a II. Rákóczi.

A szombati csoportkörben a tekósok rendkívül imponáló teljesítményt nyújtottak. Elsőként a váci Piarista Gimnázium ellen léptek pályára a lányok. Az előzetesen megbeszélteknek megfelelően az első perctől próbáltuk komoly nyomás alatt tartani az ellenfél kapuját, aminek hamar meg is lett az eredménye és a félidőre 4-0-s előnybe kerültünk, ami ki is tartott a mérkőzés végéig.

A második találkozón a budapesti Szent Gellért volt az ellenfél. Mindkét csapat megnyerte első mérkőzését, így aki itt nyert, gyakorlatilag már a négy között érezhette magát. Ennek szellemében ezt a meccset is nagy lendülettel kezdtük, és az első mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a félidőre kialakult a későbbi végeredmény, 3-0 ide.

A csoport utolsó meccsét a szintén budapesti Szent Angéla ellen játszottuk. A biztos továbbjutás birtokában lehetőség nyílt a különböző taktikai elemek- valamint a játékosok új szerepkörben való kipróbálására is. A végeredmény azt mutatja ez is jól sikerült, ugyanis ezt a mérkőzést is megnyertük, így hibátlan mérleggel jutottunk be a vasárnapi elődöntőbe.

Ott aztán azzal a pécsi csapattal találkoztunk, amely 2016-ban bajnok, 2017-ben ezüstérmes volt és ezúttal is a torna egyik nagy esélyesének számított. Az első félidőben egy remek lövéssel a baranyai csapat került előnybe, majd a második játékrész elején növelni tudta azt. Ezt követte a tekós szépítő gól. A mieink ezután mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítésért, ám a pécsi kapus remek formát mutatott, a végén pedig két ellentámadást is gólra váltott az ellenfél, így négy éven belül harmadszor jutottak döntőbe, míg mi a harmadik helyért léphettünk pályára.kids19 11

A bronzmérkőzésen korábbi csoportellenfelünkkel, a Szent Gellérttel kellett megküzdenünk a dobogóért. Bár a mérkőzés első perceiben még érződött az elődöntő utáni csalódottság (hátrányba is kerültünk), a csapat fokozatosan játékba lendült és a végére valódi örömjátékot bemutatva szerezte meg a győzelmet és ezzel első KIDS Kupa-érmét.

Az összesen nyolc aranyérmet hozó tanév végén egy gyönyörű eredménnyel és hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk. Bízunk benne, hogy jövőre sikerül egy még fényesebb éremmel hazatértünk, de e sporttörténelmi év végén nagyon büszkék vagyunk a most elért eredményünkre is!

Részletes eredmények:

Csoportkör:

Tekó – Piarista, Vác                        4-0         (Barta V., Kenderesi K., Lány B., Német K.)

Tekó – Szt.Gellért, Budapest     3-0         (Kenderesi K. 2, Kozák N.)

Tekó – Sz.Angéla, Budapest       3-1         (Kenderesi K. 2, Enying L.)

Elődöntő:

Tekó – Ciszterci, Pécs                    1-4         (Enying L.)

Bronzmérkőzés:

Tekó – Szt.Gellért, Budapest     6-1         (Kenderesi K. 3, Német K., Kozák N., Enying L.)

A bronzérmes csapat tagjai: Léder Vanda, Faragó Szilvia (kapusok), Barta Viktória, Enying Luca, Kozák Nikolett, Lány Bianka, Kenderesi Kíra, Német Kitti, Opauszki Kamilla, Novák Nikoletta (mezőnyjátékosok)

kids19 12

Please publish modules in offcanvas position.