Címvédés, válogatott sztárok és elképesztő izgalmak a 46. Rákóczi Kupán

1 IMG 8873Február 1-3 között immár negyvenhatodik alkalommal rendeztük meg a Rákóczi Kupa nemzetközi teremlabdarúgó-tornát.

Már a pénteki sorsolást követően parázs összecsapásokra volt kilátás, ami a hétvége során be is igazolódott. A pénteki napon a Tekó csapata egy-egy győzelmet és vereséget tudott felmutatni, hasonlóan a címvédő Orosházához. Az első napot követően mindkét csoportban teljesen nyílt volt a továbbjutás kérdése.

1 IMG 8940Sőt, a szombat délelőtti eredmények okán, egyre izgalmasabbá vált küzdelem, minden gólnak, pontszerzésnek hatalmas jelentősége volt. Végül az „A” csoportban a Tekót és a Sziládyt is legyőző Gyöngyös kvalifikálta magát egyenes ágon az elődöntőbe, míg a két halasi csapat pótselejtezős helyen zárt.

A másik ágon a címvédő Orosháza a Bibó elleni ki-ki meccsen biztosította be helyét a legjobb négy között, a vigaszágra a Bibó és a Dékáni került. Az „A” csoportból a Kecskemét és a Magyarkanizsa, míg a „B”-ből az újonc Kiskunfélegyháza és a Sepsiszentgyörgy számára véget értek a küzdelmek.

A pótselejtezők előtt egy igazi futballcsemege várta a csarnokba kilátogató több száz szurkolót. A korábbi válogatott, magyar bajnok és kupagyőztes játékosokat felsorakoztató MLSZ Öregfiúk csapata mérkőzött meg a Tekó All Starral. Többek között Disztl Péter, Telek András vagy éppen Véber György parádés megmozdulásaink is tapsolhatott a nagyérdemű, de rákóczis oldalon is kiváló teljesítményt nyújtottak a játékosok. Az izgalmas, közönségszórakoztató mérkőzést végül a hazai csapat nyerte.

2 IMG 10062 IMG 0791

A pótselejtezők szavakkal nehezen leírható izgalmakat hoztak. A Szilády-Dékáni párharc a rendes játékidőben döntetlennel ért véget, amit egy maratoni hosszúságú büntetőpárbaj követett. A végső döntés a tízedik párosnál született meg; a Szilády került az elődöntőbe.

A Tekó-Bibó mérkőzés végig rendkívül feszült hangulatban zajlott. Bár a vezetést a mieink szerezték meg, főleg második félidei remek játékának köszönhetően a Bibó megfordította a meccset és bejutott a legjobb négy közé.

Vasárnap tovább fokozódtak az izgalmak. Az első elődöntő döntetlennel ért véget, így a büntetők döntöttek a Gyöngyös és a Bibó között. Az idegek harcát a halasi csapat bírta jobban, ezzel története során először jutott be a Rákóczi Kupa döntőjébe.

A második párharcban az Orosháza végig irányítva, magabiztosan nyert a Szilády ellen, így készülhetett az újabb fináléra.1 IMG 90771 IMG 8857

A középiskolás helyosztók előtt a Rákóczi Hadnagya bronzmeccsére került sor. Az újonc Csólyospálos és a Soltvadkert párharcából utóbbi került ki győztesen.

Jöhetett a nagyok bronzmérkőzése. Egy helyzetekben gazdag, lüktető mérkőzésen két fantasztikus kapusteljesítménynek köszönhetően nem született gól, így újabb büntetőpárbaj következett. Ebben a gyöngyösi fiúk bizonyultak pontosabbnak, így zsinórban három negyedik hely után végre éremmel utazhatnak haza.

A döntő minden előzetes várakozást felülmúlt. A rutinos Orosháza és a mezőny legfiatalabb csapata, a Bibó telt ház és tomboló lelátók előtt vívta az aranycsatát. A békési csapat Deli Lajos két egyéni villanására a Bibó csak egyszer tudott válaszolni, így végül a címvédő nyerte az idei tornát.

A torna zárásaként a Felsővárosi sporttörténelmi győzelmet aratott a Kiskunmajsa fölött. Zsinórban harmadik kupagyőzelmével ugyanis végleg elnyerte a Hadnagya Kupa díszes vándorserlegét.

A 46. Rákóczi Kupa végeredménye és egyéni díjazottjai:

1. Orosháza
2. Bibó
3. Gyöngyös
4. Szilády
5. Dékáni
6. Tekó
7. Kecskemét
8. Kiskunfélegyháza
9. Sepsiszentgyörgy
10. Magyarkanizsa

Gólkirály: Sindel Roland (Orosháza)
Legjobb játékos: Lengyel Szabolcs (Bibó)
Legjobb kapus: Vastag Levente (Gyöngyös)
Legjobb halasi: Plichta Dominik (Dékáni)
Legjobb határon túli: Berényi Egon (Magyarkanizsa)
Nemes Márton-díj: Horváth Zsombor (Tekó)
Andróczki Máté-emlékdíj: Viola Máté (Tekó)
Gyöngyi Krisztián-emlékdíj: Friebert Viktor (Tekó)
Legfiatalabb gólszerző: Lengyel Szabolcs (Bibó)
Döntő legjobbja: Deli Lajos (Orosháza)
Év felfedezettje: Tári Csaba (Gyöngyös)
Győztes csapat edzője: Striffel László

A 18. Rákóczi Hadnagya Kupa végeredménye és egyéni díjazottjai:

1. Felsővárosi (végleg elnyerte a vándorserleget)
2. Kiskunmajsa
3. Soltvadkert
4. Csólyospálos

Gólkirály: Berta Donát (Felsővárosi)
Legjobb játékos: Császár Xavér (Kiskunmajsa)
Legjobb kapus: Tófeji Erik (Soltvadkert)
Győztes csapat edzője: Némethné Virág Judit

Dávid Géza

Please publish modules in offcanvas position.