Kopjafa koszorúzás

kopjafa24 17Az iskolai hagyományok szerint a ballagási eseménysor fontos megállója az elhunyt tanárok kopjafájának megkoszorúzása.

A volt kollégium területén lévő kopjafán olvashatók a Rákóczi elhunyt igazgatóinak, pedagógusainak nevei, melyet minden évben meglátogatnak a ballagó diákok. Tiszteletük jeleként, egy megemlékezés keretében virágokat, koszorúkat helyeznek el az emlékműnél. A megemlékezésen az elhunytak családtagjai, rokonai is részt vesznek.

 

kopjafa24 12kopjafa24 15

A mögöttünk hagyott évben távozott el közösségünkből Utasi János, akinek rézveretes névtábláját az ünnepség keretében helyezték el a ballagó 12.d osztály tanulói és az alábbi méltató sorokkal emlékeztek meg a tanár úrra:

Utasi János 1951. március 13-án született Kunszentmártonon.

Az általános iskolás éveit már Kiskunhalason töltötte, amelyek után 1968-ban autószerelő szakmát szerzett. Ebben a munkakörében 1972-től külsős alkalmazottként, szerelőként megfordult iskolánk mezőgazdasági tanműhelyében.

A Rákóczit megszeretve beiratkozott a levelező tagozatra, ahol 1977-ben leérettségizett és mezőgazdasági gépész, középfokú végzetséget szerzett.

Hivatalosan 1977-ben került saját munkatársként az iskolába. Az 1982-ben megszerzett diplomája után műszaki szakoktató munkakörben végezte pedagógusi munkáját.

Közlekedési ismereteket, műszaki ismereteket tanított, járművezetési gyakorlatokat tartott.

1984-től műhelyfőnök-helyettesi, 1985-től osztályfőnöki, majd 1996-től munkavédelmi-tűzvédelmi feladatokat is ellátott. Ugyanebben az évben lett az iskola Vállalkozók útján lévő telephelyének gyakorlóhely-vezetője.

Utasi János szorgalmával, tehetségével kiemelkedett. Szerénysége és megbízhatósága miatt mindenki tisztelte. Felkészültségével és következetességével kivívta diákjai szeretetét.

Nagy szerepet vállalt abban, hogy az akkori iskola gépészképzése országos hírűvé vált. Az iskolavezetés aktív tagja volt. Bármilyen feladatban lehetett számítani önzetlen segítségére, példaértékűen látta el munkáját egészen nyugdíjazásáig.

A közel 4 évtizedes tevékenysége nagyban hozzájárult a Tekó jó hírnevéhez.

Kedves tanár úr!

A Rákóczi hagyományai szerint, mi a ballagó diákok elhelyeztük névtábláját itt, az elhunyt tanáraink kopjafáján.

Köszönjük a munkáját, emlékét örökre megőrizzük!

kopjafa24 17kopjafa24 18

Please publish modules in offcanvas position.