Tekós örömünnep az 50. Rákóczi Kupán!

Rk24 3 320Hosszú hetek előkészítő- és szervezőmunkája előzte meg a jubileumi Rákóczi Kupát, iskolánk országos hírű sporteseményét.
Az ünnepélyes megnyitón tizenkét csapat sorakozott fel, akik két napon keresztül, két csoportban küzdöttek a továbbjutást érő helyekért. A maratoni program rengeteg izgalmat, szép gólokat és fantasztikus hangulatot varázsolt a Városi Sportcsarnokba.
A II.Rákóczi csapata magabiztosan menetelt a csoportkörben: egy fordulóval a vége előtt már bebiztosította elődöntős tagságát, így a remek erőkből álló Sepsiszentgyörgy ellen egy szoros vereség is belefért.
 
IMG 9608Rk24 3 45
A Tekó Fakó nehezebb utat járt be, de egészen az utolsó pillanatokig versenyben volt a továbbjutásért. Végül be kellett érni a negyedik hellyel a csoportban, ám a fiatal játékosok bebizonyították, hogy nagyon komoly utánpótlással rendelkezik iskolánk.
Rk24 3 100Rk24 3 96
A szombati játéknap egyik fénypontja volt a Ferencváros és a Tekós öregfiúk egymás elleni gálameccse. Szép megoldásokban ezúttal sem volt hiány, gól viszont csak egy született, amivel a Fradi megnyerte a találkozót.
A pótselejtezőkből a Kecskemét és a Sepsiszentgyörgy jutott a legjobb négy közé, hogy megmérkőzhessenek a csoportgyőztes Tekóval és Kiskunfélegyházával.
A vasárnap reggeli elődöntők is rengeteg izgalmat tartogattak. A Tekó korán vezetést szerzett a Sepsi ellen, ám a székely fiúk vissza tudtak jönni a meccsbe. Egy remek második félidőnek köszönhetően végül a II.Rákóczi jutott döntőbe.
A másik ágon a Kecskemét és Kiskunfélegyháza egy véglegekig kiélezett meccset vívtak egymással, végül néhány másodperccel a vége előtt a későbbi gólkirály Patyi Milán döntőbe lőtte a Félegyházát.
A bronzmeccsen a kimondottan szép, közönségszórakoztató focit játszó Sepsiszentgyörgy magabiztosan győzött és hosszú idő után lett újra érmes.
Jöhetett a finálé két remekül felkészített csapat között. Mindkét kapu előtt adódtak ígéretes lehetőségek, melyek közül a Tekó fiatal játékosa Gáspár Zalán az egyiket gólra váltotta. A második félidőben fokozódott a félegyházi nyomás, de folyamatosan benne volt a levegőben egy újabb tekós gól lehetősége is. Végül kicsivel a lefújás előtt Gszelmann Tamás bombája bebiztosította a hazai kupagyőzelmet!
 Rk24 3 227Rk24 3 329
Ezzel eldőlt, hogy iskolánk végleg vitrinjébe zárhatja a negyedik vándorserleget. Ennél szebb ajándékot nehéz lett volna elképzelni az ötvenedik 'születésnapra'.
A Rákóczi Hadnagya Kupa helyosztóin is kitettek magukért a csapatok, sok gólt láthattak a nézők.
Az általános iskolások tornáját a Soltvadkert nyerte a Tompa elleni fináléban. A bronzérem a Jánoshalma nyakába került, míg a Kiskunmajsa a negyedik helyen végzett.
Az ünnepélyes eredményhirdetés előtt egy lenyűgöző showműsort láthatott a publikum a Flip Unit jóvoltából.
A díjátadón aztán soha nem látott mennyiségű elismerést osztottak ki a szervezők, méltó lezárást biztosítva ennek a fantasztikus hétvégének.
Rk24 3 320 
Az 50. Rákóczi Kupa végeredménye és egyéni díjazottjai:
1. II.Rákóczi
2. Kiskunfélegyháza
3. Sepsiszentgyörgy
4. Kecskemét
5. Dékáni
6. Szilády
7. Kiskőrös
8. Tekó Fakó
9. Orosháza
10. Bibó
11. Kiskunmajsa
12. Magyarkanizsa
Legjobb játékos: Vajna Szabolcs Roland (Sepsiszentgyörgy)
Legjobb kapus: Gillányi Áron (II.Rákóczi)
Gólkirály: Patyi Milán (Kiskunfélegyháza)
Nemes Márton-díj: Rácz István Tamás (II.Rákóczi)
Lukács János-díj: Somogyi József (Dékáni)
Andróczki Máté-díj: Gszelmann Tamás (II.Rákóczi)
Gyöngyi Krisztián-díj: Májer Kristóf (Tekó Fakó)
Legjobb határon túli: Kolcza Dániel Attila (Sepsiszentgyörgy)
Év felfedezettje: Bognár Dorián (Tekó Fakó)
Döntő legjobbja: Ábrahám László (II.Rákóczi)
50.gól: Vajna Szabolcs Roland (Sepsiszentgyörgy)
Legszebb gól: Györgye Zalán Nikolasz (Tekó Fakó)
Legfiatalabb gólszerző: Nyári Márk (Tekó Fakó)
Fair Play díj: Tóth Péter, a II.Rákóczi korábbi csapatkapitánya
Az 50.Rákóczi Kupa alkalmából emlékplaketett vehetett át Klein Imre nyugalmazott igazgató úr és Gyenizse László nyugalmazott gyakorlaioktatás-vezető úr.
A 22. Rákóczi Hadnagya Kupa végeredménye és egyéni díjazottjai:
1. Soltvadkert
2. Tompa
3. Jánoshalma
4. Kiskunmajsa
Legjobb játékos: Kovács Kristóf (Soltvadkert)
Legjobb kapus: Varga Árpád (Jánoshalma)
Gólkirály: Huber Márk (Tompa)

Please publish modules in offcanvas position.