Tekó - Szilády öregfiúk mérkőzés

oregfiuk24 11Az 50. Rákóczi Kupa felvezetéseként tegnap este volt a Tekó – Szilády öregfiúk mérkőzés.

11 évvel ezelőtt Dózsa Zsolt és Tóth Ferenc ötlete volt a 40. Rákóczi Kupa kapcsán, hogy pályára hívják a két iskola 70-es, 80-as éveinek legendáit az akkori jubileumi kupa felvezetéseként.

A covidos évek miatt maradtak el találkozók, így az eddigi 8 találkozó 4-4 tekós és sziládys győzelmet hozott, így pikáns összecsapásnak lehettek szemtanúi a kilátogató nézők. Az örökzöld párharc a mostani kispályás focival ellentétben az akkor érvényben lévő szabályokat tartatta be: 5+1-es felállás, klasszikus palánkos és plafonos foci.

oregfiuk24 1oregfiuk24 2

Derekasan helyt állt, mi több, fiatalokat meghazudtoló lendülettel kezdett mindkét együttes. Tóth Csaba játékvezető jelzését követően a Szilády labdabirtoklásával indult a találkozó, néhány helyzet is kialakult a kapuk előtt, ám mind Katona Miklós, mind Huszka Antal kiválóan védett. Hogy ne kapjon gólt a Tekó, arról Szarka József blokkjai gondoskodtak, a megszokott piros rövidnadrágban játszó Örökös Bajnok rendkívül rutinosan játszott.

oregfiuk24 3oregfiuk24 9

A palánkos foci előnyeit rendszeren kihasználta a Dózsa Zsolt irányította együttes, az előbb említett Szarka többször is "Fal!" kiáltással indította társait. Az első félidő finisében szabadrúgáshoz jutott a Tekó, a labda azonban Szakács Ferenc lövése után a blokkról pattant le. Szakács rendkívül hasznosan játszott, rengeteg helyzetet alakított ki a Szilády hatosánál, hátul pedig mindig remekül tisztázott. Dózsa Zsolt a tőle megszokott lendülettel irányította a Tekót, a 3. nosztalgiameccset eldöntő Ifkovics Tibornak is heves természetével próbált tanácsot adni a félidőben.

A góltalan első 15 percet követően megnyugodott a Tekó: rengeteget birtokolta a labdát, a Szilády pedig betömörülve egy hazai hibára várt. A második félidő derekán, egy jól eltalált Szakács lövést paskolt ki Katona, az ismétlés viszont 11 méterről a felső léchez hozzáérve kötött ki a hálóban, így 1-0 a Tekó javára. Hiába nosztalgiameccs, a Tekós igazgató is úgy örült, mintha a mostani kupacsapat talált volna be.

A folytatásban komoly keveredés alakult ki a hazai büntetőterületen belül, miután Huszka Antal felszabadítási kísérlete kishíján az ellenfélnek adott lehetőséget, a plafont 3-szor érő labdát azonban a hatoson belül megfogta a Rákóczi Kupa korábbi kétszeres legjobb hálóőre. Lőtt egy kapufát is a Tekó, amivel könnyen eldőlhetett volna a mérkőzés, erre azonban az utolsó 2 percig várni kellett: egy sziládys védelmi megingást követően alakult ki 2 az 1 elleni helyzet, amiből megduplázta előnyét a hazai válogatott Hermann László révén.

oregfiuk24 14oregfiuk24 20

Az eredményen igyekezett kozmetikázni a Szilády, az alapvonalról is maradt ki 100%-os ziccer, de az eredmény már nem változott. A házigazda old boys válogatottja 2 góllal jobb volt, és visszavágott a Sziládynak a legutóbbi fiaskóért.

Végeredmény: Tekó Öregfiúk - Szilády Öregfiúk 2-0.

oregfiuk24 21

Please publish modules in offcanvas position.