Hamarosan Rákóczi Kupa

hamarosanMár csak néhány nap, és ismét útjára indul a labda a Rákóczi Kupán, Magyarország legnagyobb múltú középiskolás labdarúgó tornáján. Idén már a 49. kiírást rendezi iskolánk.

A csapatok mellett a szervezők is hetek óta keményen dolgoznak azon, hogy a Dékáni Sportcsarnokot megtöltő nézőközönség a jól megszokott színvonalon szórakozhasson.

A visszajelzések alapján 12 csapatos mezőny vág neki a háromnapos küzdelemnek, hogy végül egyikük csapatkapitánya magasba emelhesse a díszes vándorserleget. Az egyik legfontosabb kérdés, kell-e majd az 50. Kupára új serleget készíttetniük a rendezőknek? Hiszen a házigazda Tekó, a címvédő Bibó és a legutóbbi tornáról hiányzó Orosháza egyaránt abban a tudatban léphetnek pályára, hogy egy aranyéremmel végleg hazavihetnék a negyedik vándorkupát.

RK22 3 A 20RK22 3 A 34

De a másik kilenc csapat is ég a bizonyítási vágytól. A tavalyi mezőnyből a Szilády, a Dékáni, a Kiskunfélegyháza, a Kiskunmajsa, a Magyarkanizsa és a Kecskemét is képviselteti magát. A Tekó Fakó idén is nagyon készül egy szép eredményre, míg a tradicionális csapatok közül visszatér a Sárospatak, a Sepsiszentgyörgy és a korábban említett Orosháza is.  

Ráadásul már a 49. Rákóczi Kupa is tartogat egy fantasztikus jubileumot, idén rendezik ugyanis a torna történetének 1000. (!) mérkőzését.

A vasárnapi programban a középiskolások helyosztói mellett a Rákóczi Hadnagya Kupán az általános iskolások is megküzdenek az érmes helyekért. A fináléban a címvédő Tompa a Soltvadkerttel mérkőzik, míg a bronzmeccsen először játszhat éremért a kiskunmajsai Szent Gellért, a 2020-as bajnok Kecel ellen.

Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretné személyesen átélni a legenda folytatását.

RK22 3 A 101RK22 3 A 236

Please publish modules in offcanvas position.