Üzemlátogatáson a logisztikus tanulóink

logisztikus20 4Iskolánk szakképzésének logisztikai tanulóiként, a szaktanárunk szervezésével 2020. szeptember 24-én üzemlátogatáson vettünk részt a Poly-Pack Kiskunhalas Kft-nél.

Rövid betekintést nyertünk ennek a kis – családi – vállalkozásnak a mindennapi logisztikai- és gyártási tevékenységébe, a nagyrészt innovatívnak minősülő különböző munkafolyamatokba. A kukoricakeményítőből, mint természetes alapanyagból, olyan szatyrokat és egyéb csomagoló anyagokat gyártanak, amelyek környezetbarát termékeknek számítanak azáltal, hogy lebomlóak és újrahasznosíthatóak. Megtudhattuk, hogy ezt az alapanyagot Olaszországból szerzik be, mivel Magyarországon igen bonyolult technológiai folyamatokra lenne szükség az előállításukhoz.

A gyártó részlegnél láthattuk az extruder gépet munka közben, ahogy a kukoricakeményítő granulátumból készíti a fólia tekercset. A konfekcionáló (azaz vágó) gépnél pedig bemutatták nekünk, hogyan vágják méretre a kukoricakeményítő alapú táskákat.

logisztikus20 5logisztikus20 6

A vállalkozás tulajdonosai, Rózsa Ferenc és felesége szívesen osztottak meg hasznos információkat velünk, ezáltal jobban megérthettük az egyes logisztikai területek feladatait, mint pl: megrendelések felvétele és kezelése, a vállalatirányítási program rövid áttekintése, a készletnyilvántartás, a raktározás gyakorlati megvalósítása, majd a vevői igények kielégítése és egyéb értékesítési folyamatokat.

Érdekesség volt számunkra azt is megismerni, hogyan végzi a vállalkozás a piackutatási és marketing feladatokat, melyek szorosan kapcsolódnak az egyéb vállalati területekhez.

Láthattuk, hogy a vállalkozás célja a folyamatos fejlődés, a munkakörnyezet modernizálása, szépítése. Ehhez folyamatosan beruháznak, bővítenek. Jelenleg is épül a külső raktár, amelyet megtekinthettünk.

A tulajdonosokat nagyon motivált és egyben motiváló embereknek ismertük meg. Úgy látjuk, hogy a vállalkozásuk sikerességének és dinamikus fejlődésének titka ebben is rejlik.

Nagyon köszönjük, hogy összességében mindenképpen hasznos gyakorlati ismeretekkel gyarapodtunk a céglátogatás során!

„A 13. és 14. évfolyam logisztikus osztályai”

logisztikus20 18logisztikus20 10

Please publish modules in offcanvas position.