Véget ért a 47. Rákóczi Kupa

RK 1 5Történelmi győzelem és Tekós bronz a 47. Rákóczi Kupán.

Váratlan események előzték meg a 47. Rákóczi Kupa rajtját. Néhány órával a kezdés előtt derült ki, hogy a gyöngyösi csapat nem utazhat el Kiskunhalasra. A szervezők gyors intézkedésének, valamint a bőséges tekós utánpótlásnak köRK 1 8szönhetően néhány óra alatt verbuválódott egy Tekó Fakó nevű együttes (2000 után újra), így a megszokott rendszerben küzdhettek meg a csapatok.

A hivatalos megnyitó előtt Lipták Zoltán, Lippi freestyle-sztár hozta lázba a közönséget. Fülöp Róbert polgármester és Téglás László igazgató köszöntőit követően pedig útjára indult a labda. A nyitómérkőzés rögtön egy Tekó-Szilády örökrangadó volt, ami megadta az alaphangot a tornának. A házigazdák kétgólos győzelme még jobban feltüzelte az amúgy is lelkes rákóczis szurkolókat. Sajnos a nap másik rangadóján a Bibó legyőzte a Rákóczit. A Tekó Fakó egy szoros vereséggel kezdte az első napot.

Szombaton már reggeltől kiélezett mérkőzéseket láthatott a publikum. A továbbjutási esélyek folyamatosan változtak, ugyanis nagyon kiegyenlített volt a mezőny. Az „A” csoportot végül a négy győzelmet számláló Bibó nyerte, míg a másik ágról a Dékáni jutott be egyenes ágon a legjobb négy közé. A pótselejtezőkön II. Rákóczi – Magyarkanizsa és Orosháza – Kecskemét rangadókat rendeztek. A keresztbejátszás előtt a Dárdai Pál korábbi szövetségi kapitány baráti köréhez tartozó Pala Team lépett pályára a Tekó All Stars ellen. A korábbi NB1-es futballistákat – többek között Egressy Gábort, Buzás Attilát – felvonultató vendégcsapat színvonalas mérkőzésen 5-3-ra győzött.

RK 2 58RK 2 82

A Kanizsa elleni pótselejtezőn a Tekó eddigi legjobb formáját mutatta, a vajdasági fiúk viszont az első félidő elején sérülés miatt elvesztették elsőszámú gólfelelősüket. A meccs végül 4-0-s hazai győzelemmel zárult. A másik ágon az Orosháza büntetőkkel verekedte be magát az elődöntőbe.

Vasárnap reggel a Bibó magabiztos játékkal búcsúztatta az Orosházát a tavalyi döntő visszavágóján. A Tekó-Dékáni párharc 1-1-es döntetlennel zárult, végül büntetőkkel a vendégek jutottak be a döntőbe – érdekesség, hogy a két csapatnak ez már a harmadik egymás elleni elődöntője volt és mindannyiszor a Dékáni (vagy jogelődei) jutott tovább.

A helyosztók előtt a Hadnagya Kupa bronzmeccsén a kiskunmajsai Arany büntetőkkel verte a Fazekas csapatát.

RK 3 20

RK 3 39Jöhetett a döntőnek is beillő bronzmérkőzés a mostani vándorserleget eddig egyaránt négy alkalommal elhódító Tekó és Orosháza közt. Mindkét csapat mozgósította utolsó tartalékait, de mostanra láthatóan elfáradtak a felek. A szép játék helyett inkább a küzdelem dominált, végül egy csodás egyéni villanással, az egész hétvégén remekül focizó Liska Andor döntötte el a bronzérem sorsát a hazaiak javára.

A döntő előzetesen is remek meccsnek ígérkezett, ám a pályán látottak minden várakozást felülmúltak. A rendes játékidőben Hajdú Hunor bombagóljával a Dékáni került előnybe. Az utolsó percekben a Bibó vészkapussal próbálkozott és Fejes Vince szenzációs lövésével pár másodperccel a lefújás előtt döntetlenre – és hosszabbításra – mentette a mérkőzést. A ráadásban már a Bibó szerzett vezetést a későbbi gólkirály Huszka találatával. Ám ismét jött a dráma, a Dékáni öt másodperccel a vége előtt megszerezte az egyenlítő gólt. Jobb forgatókönyvet írni sem lehetett

volna. A büntetőpárbajban a Dékáni egyet hibázott, a Bibó viszont mindhárom lövését értékesítette, így története során először nyerte meg a Rákóczi Kupát.

RK 3 30

RK 3 31A Hadnagya Kupa döntőjében a Kecel meggyőző különbséggel múlta felül a legutóbbi három kiírást megnyerő Felsővárosit.

Az eredményhirdetésnél aztán minden eddiginél több díj várta a csapatokat és játékosokat. Ez nagyban köszönhető annak a hatalmas támogatói körnek, akik idén is Rákóczi Kupa mellé álltak – önzetlen támogatásukat ezúton is köszönjük!

A torna összes eredménye és a díjazottak névsora az alábbi linken olvasható.

https://rakoczikupa.hu/program-eredmenyek/

Dávid Géza

RK 3 83RK 3 105

Please publish modules in offcanvas position.