Tekó - Szilády öregfiúk mérkőzés

oregfiuk20 6A Szilády nyert és ezzel egyenlített az öregfiúk-párharcban

 2013-ban a 40. Rákóczi Kupa adta az ötletet a torna szervezőinek, hogy életre hívják a Tekó-Szilády öregfiúk mérkőzést, megemlékezve a számos rangadóról, kupadöntőről, melyet a megelőző évtizedekben vívtak a felek.

Már az első mérkőzés is nagy sikert hozott, így nem volt kérdés a folytatás. Az azóta lejátszott hét mérkőzésből négyet nyert meg a Tekó (2013, 2014, 2015, 2017) és hármat a Szilády (2016, 2018, 2019), így az idei derbinek a szokásosnál is nagyobb tétje volt, hiszen a gimi utol is érhette a Rákóczit.

Ezúttal is veretes névsorral érkeztek a felek. Mindkét csapatnál találtunk szép számmal korábbi kupagyőzteseket, egyéni díjazottakat is. Örömteli, hogy a Tekós sportcsarnok karzata teljesen megtelt érdeklődőkkel, régi és jelenlegi diákok, tanárok is kíváncsiak voltak a legendák csatájára.

oregfiuk20 8oregfiuk20 20

A mérkőzésen az első öregfiúk meccsét játszó tekós Varó Levente nevéhez fűződött az első komolyabb helyzet, a ’95-ös kupadöntő egyik hősének próbálkozását azonban remek érzékkel védte Katona Miklós.

Ezt követően is a hazaiak voltak kezdeményezőbbek. Ahogy mondani szokás, nem volt benne a levegőben a Szilády gólja. Ami viszont mégis megszületett az elmúlt két derbin is remeklő Kollár Attila révén.

Nem sokat kellett várni a következő gólra sem. Kollár, akárcsak az első találatnál, távolról lőtt kapura, Horváth László pedig éppen annyira ért a labdába, hogy megzavarja vele a Tekó kapuját védő Huszka Antalt, 0-2.

A Rákóczi magasabb fokozatba kapcsolt, Papp Csaba, Verebélyi Zoltán és az állandó gólfelelős Ifkovics Tibor előtt is adódott lehetőség. A szépítő gólt végül Varó szerezte egy tőle megszokott pengés megoldással.

Sokáig nem tartott a hazai öröm, Kollár ugyanis egy újabb távoli lövéssel visszaállította a kétgólos különbséget.

A félidőben a Tekósok lelkesíteni, a Sziládysok nyugtatni próbálták egymást, mindkét oldalon arra hivatkozva, hogy sok van még hátra.

A második játékrész elején jobbára mezőnyjáték folyt. Az utolsó tíz percben aztán szertefoszlottak a tekós remények. Előbb Kollár lőtte meg harmadik gólját , majd Boldizsár Sándor rövid időn belül duplázni tudott, ezzel kiütéses verést mérve a házigazdákra, 1-6.

Bár a játék képe alapján közelebb volt egymáshoz a két csapat, a Szilády jobban sáfárkodott helyzeteivel, így teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és egyenlítette ki a párharcot. 2021-ben 4-4-es örökmérlegről folytathatják a csapatok.oregfiuk20 23oregfiuk20 24

Dávid Géza

Please publish modules in offcanvas position.