Az ECDL-ről általában

Az ECDL nemzetközileg egységes normák szerint, szigorú minőségi szabályoknak megfelelően működtetett rendszer, amely az informatikai írástudást igazoló bizonyítványt bocsát ki immár több mint 75 országban, egységes keretek között. Az ECDL Magyarországon a vonatkozó 1999. évi kormányhatározat alapján minősített köztisztviselői képzés, és része a pedagógus-továbbképzési rendszernek valamint a kulturális szakemberek továbbképzési programjának is. A közeli jövőtől várhatóan fontos szerepe lesz a továbbtanulásnál is. Az ECDL rendszer magyarországi jogtulajdonosa, a vizsgarendszer bevezetésének és ellenőrzésének, valamint a bizonyítványok kiadásának joga a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságot illeti.

Az ECDL előnyei

Az ECDL egész Európában elismert vizsga, mely az Európai Unió támogatását élvezi. Az ECDL egy olyan információ-technológiai bizonyítvány, melyet minden európai polgár megszerezhet. Jól használhatják azok, akiknek munkája megköveteli a számítógépes ismereteket, és azok is, akik kedvtelésből akarják megtanulni a számítógépek használatát. Megfelelő bármely tudományág muvelőinek, pályakezdoknek, diákoknak, munkavállalóknak és munkáltatónak egyaránt. Az ECDL tanúsítja, hogy birtokosa alapos számítógép-használói ismeretekkel rendelkezik.

ECDL vizsgák

A hét vizsgát a sorozat megkezdésétől számított három éven belül kell letenni. Nem szükséges minden alkalommal ugyanabban a központban vizsgázni, erre bármely hivatalos európai ECDL vizsgaközpontban van lehetőség.

Milliók bizonyítványa!

Az ECDL tulajdonosok száma Európában 2003. januárjáig már meghaladta a kétmilliót: köszönhető ez annak, hogy egyre több ország kormánya ismeri fel az egységes és független bizonyítvány jelentőségét az informatikai írástudás terjesztésében. Itthon sincs okunk a szégyenkezésre: Magyarországon 2009. februárig mintegy 335 ezren regisztráltatták magukat, és 210 ezren pedig már a bizonyítványt is megszerezték. Ezzel hazánk az ECDL országok rangsorában a nyolcadik!

Iskolánk 2003 ószétől hivatalos ECDL vizsgaközpont. Reméljük, hogy tevékenységünk által is gyarapszik az ECDL bizonyítvány tulajdonaosok száma.

 

   

További információkért látogasson el az ECDL hivatalos magyarországi weboldalára