Ballagás 2018

ballagas18 3A középiskolák közül elsőként a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium rendezte meg ballagási ünnepségét Kiskunhalason.

Ebben a tanévben a három, tizenkettedikes osztályból összesen 99 diák ballagott el. Az ünnepségen a végzősök nevében Madaras Anna búcsúzott el az iskolától.

 

ballagas18 9

ballagas18 5A zászlóátadás után a végzősök szalagot kötöttek az iskolazászlóra majd a legkiválóbb tizenkettedikesek kitüntetésekben részesültek. 1984 óta hagyomány iskolánkban az „Év diákja” cím adományozása annak a ballagó diáknak, aki a négy év során kiemelkedő közösségi munkát végzett, és magatartásával, szorgalmával példát mutatott társainak. Ebben az évben Madaras Anna 12.c osztályos tanulónak kapta ezt a díjat.

ballagas18 31

ballagas18 30

A „Jó tanuló, jó sportoló” címet Keresztúri László Márk 12.a osztályos tanuló nyerte el, „A tehetséges diák” kitüntetést Orcsik Mihály 12.a osztályos tanuló érdemelte ki.

A Rákóczi Művészeti Nívódíj kitüntetést az idei évben Szabó Bence 12.a, Kerekes Tamás 12.b, és Lengyel Lili 12.c osztályos tanulóknak ítélte oda a tantestület.

2002-ben hozta létre iskolánk nevelőtestülete a „Vincit Virtus”, vagyis a „Győz az erény” díjat, amellyel a tanulmányi munka, a sport, a kulturális élet, a diák-önkormányzati munka valamelyikében kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulókat jutalmazzuk.

ballagas18 32ballagas18 38

Az idei tanévben 9 diákot kapta meg ezt a kitüntetést: Döbrentei Tamás és Tóth Gergő 12. a osztályos, Kónya Evelin, László Dénes, Süveges Csaba 12. b osztályos, és Király Enikő, Mészáros Dorottya, Piriczki Beatrix, Vargha Alexandra 12. c osztályos tanulókat.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen eredményesen szereplő szakképzős évfolyamaink végzős tanulói a ballagáson jutalomkönyvben részesülnek: Ézsiás Gábor 13. a osztályos, valamint Rádóczi Levente és Farkas Zoltán 13.b osztályos tanulók.

Ezt követően Téglás László igazgató úr búcsúzott a végzős diákoktól, majd Hozdik Zsolt kanonok-plébános úr szól a ballagó diákokhoz.

A ballagási ünnepség zárásaként az ünnepeltek az iskola előtti Rákóczi-szoborhoz vonulva köszönnek el iskolánk névadójától.

ballagas18 76

MobilMenü