Sportcentrum ünnepélyes alapkő letétele

alapko index 1Ma délelőtt ünnepélyes keretek között tették le a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium Sportcentrumának alapkövét egy időkapszulával, melyben a létesítmény tervrajza, a jelenlegi diákok és tanárok névsora és üzenete a jövő számára, egy ballagási tablókép és egy mai Halasi Tükör lett elhelyezve.

Az ünnepségen köszöntötte a megjelenteket Téglás László az iskola igazgatója, aki elmondta, hogy jelenleg is sok olyan gyerek jár az iskolába, akik valamilyen sportágban jeleskednek. Ez a létesítmény újabb teret és újabb sportágak megismerésének lehetőségét biztosítja a tanulóink számára.

alapko18 26

Bábel Balázs a Kalocsa-kecskeméti érsek hangsúlyozta a mozgás fontosságát - ő maga szertornázott - majd megáldotta az időkapszulát és az épület alapkövet.

alapko18 30
Bányai Gábor elmondta, hogy a felmérések szerint javul a fiatalok egészségi állapota köszönhetően a mindennapos testnevelésnek és az ilyen új létesítményeknek, melyek teret biztosítanak a sportolásnak. Ezek után a jelenlévők kézjegyükkel látták el az épület látványtervét tartalmazó képet, mely a tervek szerint az új Sportcentrumban lesz elhelyezve a későbbiekben.

alapko18 15

MobilMenü