Országos harmadik lett Hegedűs Ádám

IMG 0947Országos harmadik helyezést ért el Hegedűs Ádám 13.a osztályos tanulónk a 2018. Országos Solid Edge és Edgecam Versenyen.

Az Enterprise Group és az NCT Akadémia idén is meghirdette a nagy múltra visszatekintő Országos Solid Edge és Edgecam Oktatási Versenyt. A megmérettetés lehetőséget ad a középiskolák nappali tagozatos tanulóinak arra, hogy összemérjék tudásukat a CAD modellezés és a CAM használat területén.

00

A diákoknak a nevezéshez korábban egy pályázatot kellett benyújtaniuk. A pályamunkák elbírálása után a tanulók meghívásos alapon juthattak tovább, tudásuk összemérésére pedig áprilisa 6.-án került sor, a Fogarasi úti NCT Akadémián. A versenyen 12 iskola 18 diákja indult Solid Edge, 10 diák pedig Edgecam kategóriában.

A megmérettetés

A megnyitó, illetve egy rövid eligazítás után a diákok bele is kezdtek a feladatok megoldásába, amelyre 3 órájuk volt. A verseny ideje alatt az EPLM szakemberei válaszoltak a diákok kérdéseire, illetve szükség esetén kisebb segítséget is nyújtottak. 

IMG 0970

Eközben a felkészítő tanároknak NCT Akadémia Kft., SECO Tools Kft. és HEXAGON Manufacturing Intelligence szakmai előadásait hallgathatták meg.

Egy pihentető szünet

Miután véget ért a verseny, a megpróbáltató feladatmegoldásban elfáradt diákokat egy laktató pizzázás várta az Akadémia épületének felsőbb emeleti, napfényes konyháján. Az ebéd és rövid beszélgetés után a résztvevők egy bemutatót is megtekinthettek. Ez idő alatt az EPLM szakemberei leellenőrizték a diákok feladatait és előkészítették a részvételi-, valamint különdíjakat, így a megmunkálás után el is kezdődött az eredményhirdetés.

IMG 1040

Eredményhirdetés

A díjakat Gyönyörű Attila adta át az Edgecam-es és Melkovics Péter a Solid Edge-es résztvevőknek. Hegedűs Ádám 13.a osztályos tanulónk a döntőben résztvevő 10 EdgeCam kategóriás tanulóból a III. helyezést érte el!

IMG 1073

Ádám a helyezése mellé egy értékes ajándékcsomagot (JBL bluetooth hangszóró, stb.) és egy 100%-ban térítésmentes NCT Akadémiai képzésre feljogosító kupont is átvehetett az Öttengelyes Edgecam tanfolyamra feljogosítóan, amelynek értéke br. 190.500 Ft. További NCT Akadémiás tanfolyamaikra 20%-os kedvezményre feljogosító kupont is kapott. Gratulálunk!

Halász Ákos

IMG 1083

 

MobilMenü