TEKÓ-DOLÓ

TEKÓ-DOLÓ versenyismertető

Iskolánk immár 8. alkalommal hirdet informatika versenyt az általános iskolák 8. osztályos tanulói számára. Szeretettel várunk minden olyan diákot, aki szeretné összemérni logikai készségét, ügyességét, kreativitását társaival!

A verseny felépítése

A verseny két fordulóból áll. Az első körben egy interneten keresztül beküldendő logikai feladatsort kapnak a diákok. Továbbjutás esetén pedig, a második fordulóban, – egy iskolánk géptermében elkészített – reprodukciós és egy kiírásnak megfelelően elgondolt feladat megvalósítása a cél.

1. forduló: 2017. november 28. kedd 8 óra – december 13. szerda 12 óra között

Megoldáshoz szükséges: ész és logika, szövegszerkesztési és grafikai ismeretek

Feladatok ismertetése:

  • Ebben a fordulóban elsősorban a versenyzők logikai készségeire vagyunk kíváncsiak, ezért az informatikai alapfogalmak ismerete mellett különböző típusú rejtvény- illetve algoritmizálási feladatokat kell leírás alapján megoldani. (pl.: sudoku, torpedó játék, helyezze el a következő elemeket a szabályoknak megfelelően, kódolja a leírás alapján stb.)
  • A kreatív feladat fő paramétereit a november 28-án elérhető leírásban adjuk meg.

A feladatlap a verseny napján 8 órakor kerül fel iskolánk weboldalára (www.teko.hu), melyet az elkészített rajzzal együtt, 2017. december 13-án 12 óráig kell e-mailben visszaküldeni a következő címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Feladatlap letöltése:

dwn bann

2. forduló: 2018. január 18. csütörtök 14 óra:

a TEKÓDOLÓ második fordulóba bejutott tanulók:
Horváth Noémi Fazekas Mihály Általános Iskola Kiskunhalas Tihanyiné Gerencsér Ágnes
Kádár Laura Fazekas Mihály Általános Iskola Kiskunhalas Tihanyiné Gerencsér Ágnes
Kriskó Gábor Bem József Általános Iskola Kiskőrös
Répási Réka Fazekas Mihály Általános Iskola Kiskunhalas Tihanyiné Gerencsér Ágnes
Ruskó Olivér Fazekas Mihály Általános Iskola Kiskunhalas Tihanyiné Gerencsér Ágnes
Spitzer Bálint KRK Központi Általános Iskola Kiskunhalas Baráth Sándor
Szomszéd Dániel Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI Soltvadkert Reszlné Elek Henriette
Virág Bence Szilveszter KRK Központi Általános Iskola Kiskunhalas Baráth Sándor

Feladatok ismertetése:

Az előző forduló 15 legjobbja vesz részt rajta. (Pontszámazonosság esetén, eltérhetünk ettől.) A fordulóba jutásról, legkésőbb 2018. január 5-én, pénteken 12 óráig értesítjük a versenyzőket. (Az eredmények majd honlapunkon is megtekinthetőek.) Ők, iskolánk géptermében mutathatják meg újra tudásukat.

Először egy minta alapján kell majd dokumentumot létrehozni, és rajzot vagy ábrát elkészíteni. Használható programok: Microsoft Office Word 2016 és Paint.

Majd egy prezentáció megvalósítása lesz a feladat, melyet a helyszínen megadott témakörben, önállóan, de előre megadott kritériumok mellett kell elkészíteni. A téma kidolgozásához szükséges anyaggyűjtést Internetes kereséssel kell majd megoldani. Program: Microsoft Office PowerPoint 2016.

A verseny értékelése:

A logikai feladatsor megoldása során legjobb 15 eredményt nyújtó versenyző kerül a második fordulóba behívásra. Pontszámazonosság esetén növekedhet a behívott tanulók száma.

Az első fordulóban elérhető maximális pontszám: 100 pont.

Amennyiben a második fordulóban azonos pontszám alakulna ki, a rangsort az előző fordulóban elért eredményeik alapján fogjuk kialakítani.

A verseny díjazása és eredményhirdetés:

Az eredményhirdetés a második forduló versenynapján kb. 17 órakor várható, a javítás gyorsaságától függően. A második fordulóba került minden diák oklevélben, az első három helyezett pedig tárgynyereményben részesül.