Polgármesteri különdíjas tornászok

IMG 5105A polgármesteri különdíjat veheti át a Sportgálán a Tekó V-VI. korcsoportos fiú tornacsapata (Kovács Gábor, László Dénes, Lintner Milán, Süveges Csaba, Süveges Csanád., edzőik: Tóth István, Tóth Péter), akik a 2015-16-os tanévben a középiskolások között diákolimpia bajnokai lettek, majd 2016-17-es tanévben megvédték címüket.

A tornasport Kiskunhalas egyik vezető sportága, évtizedes hagyományokra tekint vissza. Ennek bázisa a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola, ahol nagyon sokan megismerkedhetnek ezzel a szép, de nagy kitartást igénylő sportággal.

 

IMG 5085

Tanulóink is ebben az iskolában találkoztak a tornával, tanulták, fejlődtek és versenyeztek Tóth Péter edző irányításával. A középiskolát elkezdve általában megszakad a kapcsolat a sporttal, egy kicsit „lazítanak” a tinik. Versenyzőink esetében is így történt, esetenként 2-3 év kihagyás után hatalmas munka és kitartás árán sikerült ismét formába hozni önmagukat, melyben Tóth István volt a segítségükre. Fizikailag és mentálisan is emberfelettit teljesítettek, hiszen aki ismeri a tornacsarnok atmoszféráját, az tudja mennyi küzdelemmel és akár fizikai fájdalommal jár egy felkészülés, a vízhólyagos kéz, a felszakadt bőr, vagy egy rossz talajfogás után a kék, zöld foltok.

IMG 5087

A torna sportágban nagyon ritka a címvédés, hiszen a felkerülő újabb korosztályok mindig frissebbek, edzettebbek a tőlük csak egy-két évvel idősebbeknél, nem kell újra felépíteni magukat, azonban diákjaink óriási munka árán kétszeres diákolimpiai bajnokok. Gratulálunk!

IMG 5105